Kérdésed van? kapcsolat@tarsasbolt.hu | Tel.: 20-775-26-21

Nincs termék a kosárban

Kezdő / Társasjáték Kickstarter / Magyar társasjátékok a Kickstarteren

Magyar társasjátékok a Kickstarteren

Kickstarter magyar társasjátékok

A társasjátékok hódítanak a Kickstarteren, és szerencsére, a magyar társasjátékoknak is egyre nagyobb a sikerük. Összeszedtük, mely magyar társasok indultak a Kickstarteren.

Két fontos információ mielőtt belevágnánk a listába.

Az első, hogy a lista közel sem teljes, ha valami hiányzik, kérlek jelezd, és pótoljuk.

A második, egy kis információ a Kickstarterrel, ha ez ismerős számodra, akkor nyugodtan ugord át.

A Kickstarter lényege, hogy egy jó ötlethez a közösség adja össze a pénzt. Ha van egy jó ötleted, meg kell nevezni azt az összeget, amire szükséged lenne, hogy a projekt megvalósuljon. Innentől indul a kampány és meghatározott időd van a pénzt összegyűjteni a Kickstarter adományozói körében. Ha a kitűzött összeg nem gyűlik össze, akkor az adományozók visszakapják a pénzüket, ha összegyűlik akkor a projektet megvalósíthatod. Társasjátékok esetében az adományozók általában meg is kapják a társasjátékot, és minél több pénzt adnak, annál több extrához, vagy kiegészítőhöz juthatnak hozzá.

Egyszerűnek hangzik, pedig közel sem az. Ahhoz hogy egy Kickstarter kampány sikeres legyen ma már  nagyon profi marketing tervezés szükséges, és a projektet el kell tudni adni: tökéletes grafikával tálalással és csomagokkal. Ez egy külön bejegyzést is megérdemelne, de most erről röviden legyen elég ennyi.

A Kickstarteres társasjátékok egy része a játék webáruházakban nem kapható, megszerzésükhöz a kampányt kell támogatni, de ez alól vannak kivételek.

1. Hexpanse társasjáték

Erről a játékról már írtunk. A Hexpanse egy űrben játszódó komplex stratégiai társasjáték, amely 2017. január 4-én indult a Kickstarteren és már az első napokban rengeteg támogatásban részesült. Szinte biztos, hogy sikeres lesz a projekt.

Hexpanse táblaA Kickstarter kampányoldalt itt találod.

2. Redacted társasjáték

A Redacted egy hamisítatlan kémes társasjáték, amely egy háromszintes nagykövetségen játszódik. A Kickstarter kampány még 2014-ben indult, több mint ezer támogatóra tettek szert, és az adománygyűjtés során 57 ezer dollárt gyűjtöttek össze. A játék óriási siker volt, rengeteg hazai potrál is beszámolt a sikerről.

Redated társasA Kickstarter kampányoldalt itt találod.

3. Saltlands társasjáték

A Saltlands szintén egy magyar fejlesztésű posztapokaliptikus társasjáték, amelyben a játékosok célja, hogy egymást segítve, vagy éppen hátráltatva kijussanak a Sósság nevű pusztaságból. A kampány 2016 tavaszán indult. A kampány során több mint 83 ezer dollár gyűlt össze a közel 1300 támogató részéről.

SaltlandsA Kickstarter kampányoldalt itt találod.

4. Trickerion

A Trickerion egy stratégiai/fantasy társasjáték, amelyben egy bűvész bőrébe bújhatunk és a többiekkel versengve kell műsorokat előadni hírnevet és persze pénzt gyűjteni, mindezt egy egyhén fantasyba hajló viktoriánus hangulat mellett.

A Trickerion egészen elképesztő 285 ezer dolláros támogatást gyűjtött össze 4330 támogatótól. Persze az út sem volt könnyű. A játékon három évig dolgoztak a fejlesztők és amerikában kellett céget alapítaniuk.

Trickerion KickstarterA Kickstarter kampányoldalt itt találod.

5. Ave Roma társasjáték

Az Ave Roma Premium Edition egy stratégiai társasjáték, amely az ókori Római Birodalom világába repít vissza. Egy klasszikus munkáslehelyezős társasjátékról van szó, gyönyörű grafikával és sok-sok”anyaggal”. Haladó játékosoknak tökéletes választás. Az Ave Roma második nekifutásra lett sikeres a Kickstarteren, az első kampány törlésre került (ezért is kaphatta a Premium Edition elnevezést a második kampány)

Az Ave Roma 73 ezer dollárt gyűjtött össze a Kickstarteren, közel 1200 ember támogatta a játék megjelenését.

Ave RomaA Kickstarter kampányoldalt itt találod.

6. Days of Ire: Budapest 1956

Ez a társasjáték az 1956-os szabadságharcnak állít emléket. Talán hihetetlennek tűnik, hogy ezt a témát, hogy lehet sikeresen átvinni egy társasjátékba, de sikerült. A játékot leginkább a Pandemic-hez lehet hasonlítani, egyfajta kooperációs játék, ahol a forradalmárokat kell vezetni.

A Day of Ire 74 ezer dollár gyűjtött össze a Kickstarteren és 1260 ember támogatta a megjelenését. Idehaza Pesti Srácok néven is kapható.

Pesti SrácokA Kickstarter kampányoldalt itt találod.

7. Anachrony társasjáték

Az Anachrony az egyik legsikeresebb magyar fejlesztésű társasjáték Turóczi Dávid a Redacted alkotójának ötleteiből indult ki a fejlesztés. Egy komoly euro-game-ről van szó, amely egy radioaktív Földön játszódik a jövőben. A feladatunk felkészülni egy aszteroida becsapódására, majd elvezetni az emberiséget egy szebb jövő felé.

A játék 440 ezer dollárt gyűjtött össze és 4500 támogató adományozott a megjelentetéséhez.

AnachronyA Kickstarter kampányoldalt itt találod.

Törölt projektek

Van néhány olyan magyar társasjáték, amely elindult a Kickstarteren, de nem kapott kellő támogatást, vagy törölték a projektet.

2048 a Társasjáték

A 2048 egy népszerű telefonos játék adaptációjának tekinthető. Alapvetően egy memóriajátékról van szó, ami azonban nem kapott kellő támogatást a Kickstarteren.

A 2048 Kickstarter oldala itt található.

Coach, the American Futball Board Game

A Coach egy 2016 tavaszán útjára indított Kickstarteres projekt volt,ahol a játékosok egy amerikai futball csapat irányításába foghattak bele. Sajnos a játék kivitelezése és a kampánya is igen szerényre sikeredett, így a kampány sikertelen lett.

A Kickstarter kampányoldalt itt találod.