Kérdésed van? kapcsolat@tarsasbolt.hu | Tel.: 20-775-26-21

Nincs termék a kosárban

  • piszkos-fred-tarsasjatek
  • piszkos-fred-tarsas
  • piszkos-fred-tarsasjatek2
Elfogyott
  • piszkos-fred-tarsasjatek
  • piszkos-fred-tarsas
  • piszkos-fred-tarsasjatek2

Piszkos Fred társasjáték – magyar

0 reviews
0 / 5

9 490 Ft

Elfogyott

PISZKOS FRED TÁRSASJÁTÉK

A társas jellemzői

Besorolás

Rangsor: na

Stratégiai Rangsor: na

Kategória: stratégiai társasjáték

Jelleg: kártyajáték, táblás,

 

Társasjáték-adatok

Életkor: 8-99 év között

Játékidő: 45-90 perc

Játékosok száma: 2-10

Legjobb játékélmény: na.

Nehézség: na

Díjak & elismerések

Nincs ismert díj.

A társas részletes leírása

A piszkos Fred az alvilág blöff és stratégiai játéka, amely kellemes kikapcsolódást ígér kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Szép és nagy játéktáblával várja a játékosokat a Piszkos Fred, valamint színes fabábuk és fakockák segítik a játékot. A játékban egyszerre maximum 10 fő vehet részt. A kártyákon látható illusztrációk aprólékosan kidolgozottak és minden kártyán különbözőek. A kártyák többségén kocsmajelenetek találhatóak meg, de némelyiken felbukkan Piszkos Fred, Fülig Jimmy és St. Antonio főherceg. A design egy színes és vidám stílust ad a játéknak, de tökéletesen illeszkedik a játékhoz. Maguk a képek nem most készültek, hanem sokkal korábban egy képregényhez, de most lettek életre keltve. A képek Korcsmáros Pál munkáját dicsérik. A játékszabályok egyszerűek, már a második menetben teljesen tisztában leszel a játékszabályokkal.

piszkos-fred-tarsasA játék során sok múlik a jó tippeken, a taktikán, az odafigyelésen, és a vakszerencsén. A játék lényege hogy minél több lapot megszerezzünk, amelyek mindegyike pontot ér. A játékban ezeket a lapokat újra fel tudjuk használni, így még több pontot szerezhetünk.

A játék tulajdonképpen 3 részre osztható. Az első fázis a passzolás. A tábla négy sarkába 4 különböző kocsma található középen 3 arcképpel. Mind a 4 kocsmába kettő-kettő lapot kell letenni, ezek különböző pont értékűek. Ezekért a kártyákért fog folyni a harc. Mindig oda kell tenni a bábut, amelyik kártyát szeretnénk megszerezni, illetve a három főszereplő képére is tehetjük. Ha a személyeknél sikerül megszerezned a kártyát, akkor plusz pontokat kaphatsz. Minden játékos egyszerre 4-6 bábuval tud játszani, ez függ attól, hogy éppen hányan játsszátok. Minden játékos a játék elején kap 7 akciókártyát. A kártyákon a 4 kocsma és a 3 figura szerepel. Ezekkel a kártyákkal tudod kijelölni, hogy az adott körben éppen hova szeretnéd majd a bábudat letenni. Mindenki egyszerre teszi le a lapot ahová a bábut szánja.

A második része a játéknak a kiértékelés. A kocsmai bunyót az nyeri meg, akinek a legtöbb bábuja van az adott kocsmánál. A nyertes választhat egy lapot a kocsmából. A második legtöbb bábu tulajdonosa szerzi meg a második kocsmai lapot. A játékpályán a lapok megszerzése után azonnal le kell lépni a kapott pontokat a kártya szerint.

piszkos-fred-tarsasjatek2A harmadik része a játéknak a nagy balhé. Most érkeztünk el a játék legkreatívabb részéhez. Itt kel egy stratégiát kialakítani, ahhoz hogy a végső győzelem a tiéd lehessen. A játéktér közepére kell helyezni a megszerzett lapokat úgy, hogy a sorszámok összefüggő sort alkothassanak. Ahány sort ki tudunk rakni annyit léphetünk előre. ha van olyan lapod, amelyen az egyik főszereplő is szerepel és a bábudat is a játék elején rátetted akkor plusz pontokat kaphatsz. Egy kicsit bonyolódik a játék azzal, hogy a kártyáid kijátszása nem kötelező, ha akarod, tartalékolhatod őket. Ez már tényleg stratégia a javából. Mivel minden egyes lerakott sor után a következő játékoson a sor, hogy tovább növelje a sort, így tulajdonképpen hasznot tudtok húzni egymás kártyáiból. Mindig az jár jobban, aki a legutolsó a sorban, ha csak nem mindenki a tartalékolás mellett dönt előtte.

Összességében véve elmondhatjuk, hogy egy nagyon cselezős stratégiai játékot vásárolhatsz meg és bármelyik kellemes estén előveheted és lejátszhatsz egy partit a barátaiddal. nagyon jó szórakozásban lesz részetek ezzel a könnyed és humoros játékkal.

PISZKOS FRED JÁTÉKSZABÁLY / VIDEÓK

Hasznos linkek

Nem ismert.

Gyártó információk

Kiadó: GemKlub

Kiadás éve: 2014

Író: Árvai Péter, Aczél Zoltán

Designer: Árvai Péter, Aczél Zoltán

Video

Terra Játékszabály

Letölthető játékszabály a Jatekdij.hu oldalán.

Vedd meg a Piszkos Fred társasjátékot!

Vedd meg!
Hasonló társasok