Kérdésed van? kapcsolat@tarsasbolt.hu | Tel.: 20-775-26-21

Nincs termék a kosárban

  • hive-tarsasjatek
  • hive-tarsas2
Elfogyott
  • hive-tarsasjatek
  • hive-tarsas2

Hive társasjáték – magyar

0 reviews
0 / 5

6 990 Ft

Elfogyott

HIVE TÁRSASJÁTÉK

A társas jellemzői

Besorolás

Rangsor: 158. legjobb játék

Stratégiai Rangsor: 6. legjobb játék

Kategória: absztrakt stratégiai társasjáték, logikai társasjáték

Jelleg: logikai társasjáték

 

Társasjáték-adatok

Életkor: 8-99 év között

Játékidő: 20-40 perc

Játékosok száma: 2-2

Legjobb játékélmény: 2 játékossal

Nehézség: 2,35/5

Díjak & elismerések

2003 International Gamers Award – General Strategy: Two-players
2006 Mensa Select Winner
2006 Spiel der Spiele Hit für Zwei Recommended
2007 Golden Geek Best 2-Player Board Game Nominee
2007 Juego del Año Finalist

A társas részletes leírása

A világhírnévre szert tett Hive egy többszörös díjnyertes stratégiai játék, amely már számos nemzetközi díj nyertese. A magas IQ szintet igénylő játékokat az American Mensa csoport díjazza. A Hive bekerült a díjazottak közé, hiszen egy tökéletesen megtervezett és kihívást jelentő játékról van szó.  A kiváló ár és érték arány, valamint a jól érthető szabályzat és a szórakoztatás mind a Hive malmára hajtotta a vizet.

A különleges illusztrációval ellátott játék összesen 2×11 darab hatszögletű elemet tartalmaz. Ezek mindegyikén bogarak szerepelnek. A dobozban tábla egyáltalán nem található, hiszen a játék során, a játékosok alakítják ki a játékteret. A rovarokkal (hangyák, pókok, szöcskék) be kell kerítened az ellenfeled Méhkirálynőjét. A rovarok mindegyike más és más lépésre képes. A játékhoz semmi másra nem lesz szükséged, mint logikus gondolkodásra, jó kombinációs készségre és gyorsaságra.

hive-tarsas2Sokan úgy gondolják, hogy a Hive nem más, mint a sakk bogaras verziója. Ha szereted a sakkot, akkor ez a játék szintén a kedvenceid közé fog tartozni. A játék során ellenfeleddel felváltva rakhatjátok le a rovarokat, ez fogja majd a későbbiekben, ahogy egyre nő a kaptárt alkotni. A játéktér soha nem szakadhat ketté, ezért mindig egységet kell alkotnia. Az első négy forduló valamelyikében mindenképpen le kell helyezni a királynőt. Ha ez megtörtént, akkor már lehet vele mozogni. Minden fordulóban egyet lehet csak lépni a királynővel, ez egy kicsit hasonlít is a sakk szabályaihoz. A hangyák azok, amelyekkel bárhová léphetsz, ezért a hangyákkal érdemes gazdaságosan bánni. A pókokkal mindösszesen 3 lépést tehetsz, a szöcskékkel a kaptár egyik végéről egészen a másik végéig ugorhatsz. A szarvasbogár egy különleges szerepet kapott ebben a játékban, hiszen meg tudja bénítani a másik bogarat. Vele mindig csak egyet léphetsz, de ráteheted egy másik bogár hátára, ekkor az megbénul és mozgásképtelenné válik.

A támadást, a védekezést nagyon figyelmesen kell a játék végéig űznöd annak érdekében, hogy Te lehessél a győztes. A játékot az nyeri meg, akinek a legelőször sikerül az ellenség méhkirálynőjét bekerítenie. A játék nagyon könnyen megtanulható, de ezzel együtt hatalmas lehetőségeket tartalmaz. A végtelen lehetőségek száma, a szabadon mozgatható figurák segítségével akár 45 percig is eltarthat egy-egy játék. A játék dobozában akad egy útitáska is. Ennek segítségével akár utazásokra is magaddal viheted kedvenc játékodat. A Hive játékhoz ma már több kiegészítő is megvásárolható, hiszen a tervezők folyamatosan dolgoznak azon, hogy a játék izgalmas legyen. A Ladybug kiegészítő katicákat tartalmaz, amivel fel lehet menni egészen a kaptár tetejéig és kettőt léphetünk vele, majd lemászhatunk egy egészen másik helyen. A Mosquito, ahogy a neve is utal rá szúnyogokat ad nekünk, ez amolyan Joker szerűség lesz. Annak a bábunak az alakját veszi fel, amelyhez legelőször hozzáér. A Hive legújabb Carbon kiadása két kiegészítőt is kínál.

HIVE JÁTÉKSZABÁLY / VIDEÓK

Hasznos linkek

Még több információ a játékról

BoardGameGeek.com játékadatlapja

Rengeteg fénykép, értékelés, tipp, és leírás a játékról, angol nyelven. A világ legnagyobb játékközössége.

A játék gyártójának hivatalos weboldala

Gen42

Gyártó információk

Kiadó: Gen42

Kiadás éve: 2001

Író: John Yianni

Designer: John Yianni

Video

Hive Játékszabály

Letölthető játékszabály a Gyerekterep oldalán.

Vedd meg a Hive társasjátékot!

Vedd meg!
Hasonló társasok