Kérdésed van? kapcsolat@tarsasbolt.hu | Tel.: 20-775-26-21

Nincs termék a kosárban

  • Colt_Express_magyar_kiadas_GAM34028_14362634536473.JPG
Elfogyott

Colt Express társasjáték – magyar

0 reviews
0 / 5

10 440 Ft

Elfogyott

A Colt Express társasjáték

A Colt Express szabálykönyve a következő rövid bemutatóval kezdődik.

“1899. július 11-e, délelőtt 10 óra. A Union Pacific Express elhagyja az új-mexikói Folsom városát 47 utassal a fedélzetén. Pár perccel később szapora léptek hangja hallatszik felülről; aztán lövések dördülnek. Az állig felfegyverkezett banditák könyörtelenül rabolják el becsületes utasok tárcáit és ékszereit! Vajon képesek lesznek a banditák megőrizni hidegvérüket és elkerülni, hogy őket lőjék meg? Vajon sikerül ellopniuk a Szépvölgyi Széntársaság bérelszámolásait tartalmazó aktatáskákat Samuel Ford marsall vigyázó szemei elől? Csak egy bandita lesz képes elérni a célját: a banda leggazdagabb törvényen kívüliévé válni.”

A leírásból egyből láthatod, hogy ez a játék telis tele lesz akciókkal. A Vadnyugattal kapcsolatosan minden évben piacra dobnak egy-két társasjátékot. De most nézzük meg, hogy a Colt Express mit kínál neked.

Magának a társasjátéknak már a fedele is igen igényes. Ha felemeled a képregényes fedelet, 6 karaktertablóval nézel szembe. 3 különböző nyelvű szabályfüzetet is elhelyeztek a dobozban a gyártók, hogy biztosra menjenek. Maga a játék tábla egy 3D-s vonat. A vonatot a dobozban megtalálható karton elemekből kell összeraknod. Az összerakást egy ábra is segíti, úgyhogy nem kell megijedned, menni fog. Még talán a gyerekek is be tudnak segíteni a vonat összeszerelésében. Tovább kutakodva találunk még a dobozban 7 kovboj figurát, 130 db kártyát, zsákmányjelölőket, összerakható kaktuszt és egyéb díszítésre alkalmas elemet. Ezek az elemek csak a hangulat javítására és az élmény fokozására szolgálnak, magában a játékban nem vesznek részt.

A játékban mindenkinek egy célja van, mégpedig az, hogy a leggazdagabb vonatrabló legyen, mire a vonat eléri a végállomást. A vagyontárgyak a következőek: drágakövek, pénzeszsákok, Szépvölgyi Széntársaság táskája. A játék első lépése, hogy mindenki kap egy karaktert és akciókártyákat és összesen 6 tölténykártyát. A vonatot ezután már meg lehet tölteni a különböző tárgyakkal, amelyek a vagyont képezik. Ezután a táskát őrző marsallt kell elhelyezni. A bábukat a hátsó vagonokban kell elhelyezni induláskor és már kezdődhet is a játék.

A játék összesen 5 fordulón keresztül tart. Minden körben felhúzunk egy fordulókártyát, ekkor tudod meg azt, hogy hány akciókártyát játszhatnak ki a játékosok és azt milyen módon tehetik. A játékosok most felhúzhatnak 10 akciókártyájukból 6 darabot és megkezdődhet a játék legelső fázisa a tervezés. Ebben a körben csak akciókártyákkal kell játszanotok. Az akciókártyákat minidig képes felükkel felfelé kell tenni, de meg kell jegyezni mindig azt, amit már kijátszottak, mert, ahogy egymásra kerülnek a kártyák az előző már nem fog látszódni.  A vonaton lehet föl és lemászni, előre és hátra futni, zsákmányt felmarkolni, lövöldözni, bunyózni, mozgatni a marsallt. Ha valaki nem akar a körben részt venni, akkor kimarad, de helyette húzhat 3 kártyát. Miután mindenki kijátszotta a tervezés fázisában a kártyáit elkezdődhet a cselekvés. A fordulókártya lapok szépen magasodnak előttünk és elkészül a cselekvés pakli. Ha a lapokat egyesével szépen sorban fordítjátok fel, akkor kiderül ki milyen tervet szőtt és az akciókat végre kell hajtani. Ez lehet jövés-menés, kúszás-mászás, pofozkodás, lövöldözés. Amikor lejátszottátok az összes eseményt, amely során akár hatalmasakat is kacaghattok, kezdődhet a kártyák újrahúzása. Fel kell fedni az új fordulókártyát és így haladtok szépen sorban, amíg az 5. fordulót le nem játsszátok. Ha a játék végére értetek összeszámoljátok a zsákmányokat, megnézitek a fegyverforgató bónuszt és kihirdetitek a győztest.

Ez egy csúcs szuper játék a maga nemében a családi, party játékok között. A remek hangulatot a tökéletes kivitelezés adja és mivel party játék ezért egy játék nem több mint 45 perc. A szabályok között haladó fázis is megtalálható, így akik már többször játszották a játékot azoknak is új és új élményt ajándékoz ez a társasjáték.

Társasjáték-adatok

Életkor: 8+ év felett

Játékidő: 30 – 40 perc

Játékosok száma: 2 – 6

Legjobb játékélmény: 5 – 6

Nyelvfüggőség: Nincs idegen nyelvű szöveg a játékban

Társasjáték nehézsége

Nehézség: 16

A társasjáték összetettségét egy 0-100-ig terjedő listán értékeljük.

0-20 könnyű

20-40 egyszerű

40-60 közepesen összetett

60-80 összetett

80+ bonyolult

Társasjáték besorolása

Kategóriák:

Jelleg: Vadnyugat társasjáték, Harcolós társasjáték, Vonatos társasjáték, , ,

Játék-mechanizmus: Akció tervezős társasjáték,Kártyamenedzselős társasjáték, Memória társasjáték, Moduláris társasjáték, Ellenfél-kijátszós társasjáték

A társashoz kapcsolódó kiegészítők

Brettspiel Adventskalender 2015

Brettspiel Easter Basket 2016

Colt Express: Horses & Stagecoach

Colt Express: Indians & Cavalry

Colt Express: Le tunnel avant l’arrivée en gare

Colt Express: Marshal & Prisoners

A társasjáték értékelése

Társasjáték értékelése: 73 (100-as listán)

Az értékelés a legnagyobb társasjáték közösség szavazatain alapul. A 60 pont feletti eredmény már igen jónak minősül!

Hány embernek van meg: 12131

(A legnagyobb nemzetközi társasjáték közösségben)

Játék helyezése: 243(közel 20 ezer társasjáték közül)

Játék helyezése saját kategóriáján belül: 32

Díjak és elismerések

2014 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Nominee

2014 Golden Geek Best Family Board Game Nominee

2014 Golden Geek Best Innovative Board Game Nominee

2014 Golden Geek Best Thematic Board Game Nominee

2015 As d’Or – Jeu de l’Année Nominee

2015 As d’Or – Jeu de l’Année Winner

Hasznos információk a társasjátékról

Első kiadás éve: 2014

Társasjáték tervezője: Christophe Raimbault,

Grafikus: Ian Parovel, Jordi Valbuena

Eredeti cím: Colt Express

Még több információ a játékról

BoardGameGeek.com játékadatlapja

Rengeteg fénykép, értékelés, tipp, és leírás a játékról, angol nyelven. A világ legnagyobb játékközössége.

A játék kiadói

Ludonaute

Asmodee

Asterion Press

Gém Klub Kft.

GoKids u73a9u6a02u5c0fu5b50